Gaat u bezig met uw auto?

Als u gaat sleutelen aan uw auto dan zijn er een heleboel dingen waar u rekening mee moet houden. Hierin is gereedschap natuurlijk een belangrijk onderdeel, maar zeker ook uw kleding kunnen daar een grote slag in slaan. Als u de juiste bedrijfskleding draagt dan neemt dat een boel problemen weg en geeft het u de kans om nog sneller te werken. Zo heeft u bij de juiste kleding een boel extra zakken, extra veiligheid en/of wordt u minder snel vies.

Normen

Er zijn kledingstukken die u veiliger laten werken tijdens werkzaamheden als bijvoorbeeld lassen, slijpen of werken met electriciteit. Ook zijn er kledingstukken die waterdicht of winddicht zijn. Voor deze kledingstukken zijn normen bedacht om aan te kunnen tonen in hoeverre deze bedrijfskleding ook daadwerkelijk voldoen. Zo heb je bijvoorbeeld de:

• EN531, Biedt bescherming tegen contact met vlammen, geleiding, stralingshitte en spatten van gesmolten metaal. Dit is bijvoorbeeld interessant als u gaat werken aan de carroserie.
• EN1149, is antistatische kleding, deze kleding voorkomt dat door elektrostatische lading vonken kunnen ontstaan de brand of explosies kunnen veroorzaken.
• EN 13034-6 is een norm die bescherming bidet tegen cloeibare chemicalien. VLoeistofafstotende kleding die beschermt tegen kleine spatten en een lichte nevel van chemische vloeistoffen.
• ISO 11611 is kleding die goed geschikt is voor bescherming tijdens het lassen. De kleding beschermt u tegen spatten van gesmolten metaal, toevallig clamcontact en UV straling.

HaVeP bedrijfskleding

HaVeP is een bekend bedrijfskleding merk in Nederland. Dit merk heeft een heel groot assortiment bedrijfskleding die goed geschikt is voor werken aan auto’s. Op de website kunt u bekijken welke normen de verschillende kledingstukken aan voldoen. Zodoende kunt u de beste kleding uitzoeken bij de werkzaamheden die u gaat uitvoeren. Let dus goed op de normen waar de kleding aan voldoet.